Στο μικροσκόπιο της Οικ. Αστυνομίας ο π. Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY 1

• Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων και ερευνών που διενεργούνται για την «Κιβωτό του Κόσμου». Χθες το μεσημέρι πραγματοποίησε έφοδο και εξονυχιστικό έλεγχο στο σπίτι τους, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» προχώρησε στη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών των δύο, αλλά και των γονέων τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν σε τράπεζες τα ανωτέρω πρόσωπα, ακόμα και των λογαριασμών του πατέρα του ιερέα, παρότι έχει αποβιώσει, προκειμένου αφενός να περάσουν από... κόσκινο τις τραπεζικές κινήσεις των τελευταίων ετών και αφετέρου για να μην υπάρξουν μεταφορές κεφαλαίων όσο διαρκούν οι έρευνες των Αρχών.

Η Κυβέρνηση 

Η επιτάχυνση των ερευνών αποτελεί άμεση προτεραιότητα και για την Κυβέρνηση, η οποία δια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον ανήκουν. «Όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια… να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο και ο νόμος θα εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ιερωμένος, ο νόμος αφορά τους πάντες»,  ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας

Όπως προαναφέρθηκε από χθες το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα διεξήχθη εξονυχιστικός έλεγχος στο σπίτι όπου έμεναν ο Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία κάνει έλεγχο και σε άλλα σπίτια στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της οργάνωσης όσο και των ηγετών της.

Ήδη η Οικονομική Αστυνομία έχει συλλέξει υλικό από τις εφόδους που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, προκειμένου να μη χαθούν τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία. Το υλικό αυτό, όπως βιβλία εσόδων-εξόδων, έγγραφα κ.ά., αναμένεται να παραδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να μελετηθούν και στη συνέχεια να δοθεί παραγγελία για τη διερεύνηση συγκεκριμένων αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί.

Τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία της ΜΚΟ.