Σε πλήρη ετοιμότητα για το νέο κύμα κακοκαιρίας

on .

KATAIGIDA

• Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας ενόψει του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Άριελ» για το οποίο χθες το μεσημέρι εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η κακοκαιρία σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία κινείται ανατολικά και προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα έως και τις βραδινές ώρες αύριο. Αναμένονται τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, με μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης και με μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. 

Μεταξύ των περιοχών που θα επηρεαστούν είναι και η Ήπειρος, αν και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ωστόσο χιόνι αναμένεται να πέσει στα ορεινά και ειδικά στις περιοχές που επηρεάζονται από βορειοανατολικούς ανέμους. 

Το Τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη προβλέπει  γενικά νεφελώδη καιρό με βροχές ανά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ, μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων για την επερχόμενη κακοκαιρία, με την ηγεσία του να ενημερώνει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν αμέσως τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Προειδοποίηση προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, απηύθυνε και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.