Στις 14 Δεκεμβρίου έρχεται το γιορτινό «καλάθι του νοικοκυριού»

on .

KALATHI TOY NOIKOKYRIOY

• Από τις 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το γιορτινό «καλάθι του νοικοκυριού», όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, σημειώνοντας ότι «θα είναι έτοιμες έως τότε και όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος στην ΕΡΤ το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει πετύχει το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ότι σε μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων πλέον οι τιμές είναι σταθερές, εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες. Προστίθενται και νέα προϊόντα για διαβητικούς, όπως η βρώμη, ένα επιπλέον κατεψυγμένο λαχανικό και τα υποκατάστατα ζάχαρης που είναι κατάλληλα γι’ αυτούς.

Σταθερές τιμές…

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 94,7% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», την 5η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας (30/11/2022 -06/12/2022), οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο  το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι  μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση – 9,65% στην αλυσίδα «My Market».

•Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link:

https://e-katanalotis.gov.gr/