Ούτε να πλησιάσει δεν μπορεί πλέον την «Κιβωτό» ο π. Αντώνιος

on .

PATHR ANTONIOS KIBOTOS\

• Μία ημέρα μετά την απόλυση των πέντε συνεργατών του π. Αντωνίου -δύο εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν και στη Δομή της Πωγωνιανής- η χθεσινή ημέρα επεφύλασσε νέα δυσάρεστα γεγονότα για την «Κιβωτό του Κόσμου». 

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση των καταγγελιών των παιδιών που φιλοξενούνται στις Δομές τους, εξέδωσαν διάταξη με την οποία απαγορεύουν στον π. Αντώνιο και σε άλλα τρία πρόσωπα να πλησιάζουν σε εγκαταστάσεις της Οργάνωσης. Μάλιστα την απόφαση τους τη στηρίζουν σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν την προστασία ανήλικων παιδιών!

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση.

Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν κι ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες κατά στελεχών της «Κιβωτού». 

Οι έρευνες συνεχίζονται σε δύο κατευθύνσεις: Η μία αφορά την οικονομική διαχείριση με την Οικονομική Αστυνομία και την ΑΑΔΕ να κάνουν πλέον «φύλλο και φτερό» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας και η άλλη τις καταγγελίες παιδιών για κακοποίησή τους στις Δομές της ΜΚΟ. 

Χθες ενώπιον των δύο Εισαγγελέων ανηλίκων που διεξάγουν την ποινική έρευνα, βρέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του αυτή επιβεβαίωσε μάρτυρας, που ήδη έχει καταθέσει στις Αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας, κλήθηκε από τις δύο εισαγγελείς να καταθέσει συμπληρωματικά για τα όσα είχε αναφέρει στη Διεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ, κατά το πρώτο στάδιο της έρευνας. 

Κατάθεση, όμως στις δύο εισαγγελείς έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες και ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης και σήμερα φέρεται να ζει στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, καταθέτοντας στις εισαγγελείς, αναφέρθηκε σε σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Όσον αφορά τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια φέρεται να έγιναν πάνω από 2.000 συναλλαγές, κάποιες από τις οποίες χρήζουν διερεύνησης και οι Αρχές προχωρούν στον έλεγχό τους για να διαπιστώνουν αν οι κινήσεις προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς τη ΜΚΟ, που την τελευταία πενταετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.