Ξηλώστε τα κολωνάκια για να γλιτώσουν οι Γιαννιώτες!

on .

DIADROMOS NOSOKOMEIOY

• Καθημερινά σχεδόν είναι τα ατυχήματα στους πεζόδρομους του κέντρου των Ιωαννίνων όπου αμέριμνοι πολίτες όλων των ηλικιών σκοντάφτουν πάνω στα κολωνάκια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος για να αποτρέψει τη στάθμευση, με αποτέλεσμα να χτυπούν. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις καταγράφονται σοβαροί τραυματισμοί που οδηγούν τους άτυχους Γιαννιώτες στο Νοσοκομείο!

Αυτό συνέβη προχθές σε συγγενικό πρόσωπο του συνεργάτη του «Π.Λ.» Άγγελου Κολέμπα, το οποίο σκόνταψε σε σπασμένο κολωνάκι, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Κολέμπας κάνει άλλη μία έκκληση προς τον Δήμο να ξηλώσει τα κολωνάκια από τους πεζόδρομους, τονίζοντας πως προέχει η ασφάλεια των πολιτών από την αποτροπή παρκαρίσματος οχημάτων. 

Άλλο ένα ατύχημα

Για «ύστατη έκφραση αγανάκτησης, απελπισίας, οργής και θυμού των  κατοίκων και γενικά των κυκλοφορούντων στους πεζόδρομους της πόλης με τα λίαν επικίνδυνα κολωνάκια που σχεδόν κάθε μέρα προκαλούν ατυχήματα» κάνει λόγο σε ανοιχτή επιστολή του ο Άγγελος Κολέμπας και περιγράφει το πρόσφατο ατύχημα συγγενικού του προσώπου. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) και ώρα 06.15 μμ περπατώντας με συγγενικό μου πρόσωπο στην Καπλάνειο - Αρχιτεκτονική Σχολή και προς την οδό Κάνιγγος, στο αριστερό μέρος του πεζόδρομου, 10 μέτρα πριν την Κάνιγγος το συγγενικό μου πρόσωπο σκοντάφτει στο πρώτο από τα δυο σπασμένα κολωνάκια και πέφτει κάτω μπρούμυτα, χτυπώντας αρκετά σοβαρά στο φρύδι, το κεφάλι και τα χέρια. Πήγαμε στα επείγοντα, έγιναν οι επείγουσες αναλυτικές εξετάσεις και θεραπεία, δόθηκε και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για πέντε (5) μέρες, έγινε αντιτετανικό εμβόλιο και ίσως χρειαστεί και πλαστική χειρουργική επέμβαση, θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Για τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής κλινικής θέλω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την άψογη, ανθρώπινη αντιμετώπιση και θεραπεία».

Έκκληση στον Δήμο

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τη Δημοτική Αρχή, τον Θωμά Μπέγκα αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, επί δημαρχίας του οποίου για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων ο κ. Κολέμπας αναρωτιέται αν πρέπει να συμβεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα για να πειστεί ο Δήμος να ξηλώσει τα κολωνάκια. 

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για τους πεζούς», επισημαίνει και τονίζει πως οι δημοτικοί άρχοντες  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των αποφάσεών τους που προκαλούν ατυχήματα στους αμέριμνους πολίτες, προσθέτοντας με έμφαση τα εξής: «Εκτός, αν μας απαγορεύσετε να κυκλοφορούμε στους ’πεζόδρομους’ για να μην έχουμε ατυχήματα, αλλά και να μη παρκάρουν τα αυτοκίνητα, που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή»!