Τιμητική διάκριση για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

on .

KAXRIMANHS AGROTHS THS XRONIAS

• Τιμητική διάκριση για τις προσπάθειες που καταβάλλει στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αγρότης της Χρονιάς» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Αgrenda».

Εξηγώντας την επιλογή στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη για την διάκριση, η συντακτική ομάδα της «Αgrenda» πρόβαλε βίντεο μέσω του οποίου σύστησε τον κ. Καχριμάνη στο κοινό της εκδήλωσης. Όπως τονίστηκε σ’ αυτό, «σε όλη τη διαδρομή του Περιφερειάρχη τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής ήταν στον πυρήνα της πολιτικής του δράσης. Το ρεαλιστικό και ξεκάθαρο όραμά του για την ελληνική κτηνοτροφία όπως το έχει καταθέσει και στη Βουλή, θέλει επάρκεια φυσικών λειμώνων, ελαφρές και ευέλικτες σταβλικές εγκαταστάσεις, αυτονομία ρεύματος και φωτοβολταϊκό σε κάθε στάνη».

Σύμφωνα με την ομάδα της «Αgrenda», «η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις τροφίμων φέρει επίσης τη σφραγίδα του κ. Καχριμάνη, ενώ την ίδια ώρα, κάνει πράξη την ποιότητα της ζωής στην ύπαιθρο, στηρίζει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος». 

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι αγρότης, είναι όμως οι δύο γιοί του και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.