Εκδήλωση για τα Δικαιώματα των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας

on .

EKDHLOSH TRITH HLIKIA

• Εκδήλωση με τίτλο «Τα Δικαιώματα των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και ο Ρόλος του Εθελοντισμού στο Δικαίωμα της  Συμμετοχής στα Κοινά» θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου και ώρα 17:00  στον Πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής» από την ομάδα υλοποίησης του έργου  «Κοινωνικό Δίκτυο Προώθησης της Συμμετοχής στα Κοινά των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας στο Δήμο Ιωαννιτών – Ioannina Silver Community Action Network» και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π..

Στην εκδήλωση θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του έργου, ενώ θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τον κ. Οικονόμου Ελευθέριο, συνταξιούχο δικηγόρο, εθελοντή του έργου, ο οποίος θα αναφερθεί στα δικαιώματα των ατόμων τρίτης ηλικίας και από την κα. Ρουμελιώτη Μαρία, ψυχολόγο - Ε.Ψ.Ε.Π., μέλος της ομάδας έργου, για τον ρόλο του εθελοντισμού σε σχέση με το δικαίωμα  της συμμετοχής στα κοινά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Στην εκδήλωση θα διεξαχθούν επίσης δύο βιωματικά εργαστήρια -  workshops, με ανοιχτή συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών οργανώσεων, στις θεματικές ενότητες «Τα Δικαιώματα των Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας και η Προώθηση τους ως Προϋπόθεση Κοινωνικής Ευημερίας» και «Ο Ρόλος του Εθελοντισμού στο Δικαίωμα της  Συμμετοχής στα Κοινά».

Στόχος της εκδήλωσης είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων τρίτης ηλικίας, ιδίως για το ρόλο του εθελοντισμού στο δικαίωμα της συμμετοχής τους στα κοινά, ως προϋπόθεση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής ευημερίας.