Συνεχίζεται η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς

on .

SEISMOS EIDH PROTHS ANAGKHS

• Η πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, η οποία συγκεντρώθηκε από την Περιφέρεια  Ηπείρου, αναχώρησε χθες οδικώς με προορισμό την γειτονική μας χώρα. 

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο φορτίο 25 τόνων, που συλλέχθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και με την συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας έγινε κατηγοριοποίηση και καταμέτρηση των αγαθών, πακετάρισμα και μεταφορά στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας που έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας.

Η ανταπόκριση και η προσφορά των συμπολιτών μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ήταν πολύ μεγάλη και η Ήπειρος έδειξε για μια ακόμα φορά το ανθρωπιστικό της πρόσωπο για τους συνανθρώπους μας που έχασαν όλη τους τη ζωή στα χαλάσματα. 

Η προσπάθεια για τη συλλογή ειδών, για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, συνεχίζεται καθημερινά (ώρες 9.00 π.μ. έως 14.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

- Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133. 

- Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

- Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18.

- Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1. 

Τα είδη που είναι απαραίτητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, Είδη Ατομικής Υγιεινής, Κουβέρτες, Παπλώματα, Κλινοσκεπάσματα, Υγειονομικό υλικό.