Παράταση της διαβούλευσης για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

• Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά να παρατείνει για άλλους δύο μήνες (έως 30 Απριλίου) την περίοδο διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΜΠ) που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000” λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, εκφράζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο κ. Πλιάκος σημειώνει ότι την παράταση είχε ζητήσει και ο ίδιος από τον Υφυπουργό, επισημαίνοντας ότι «τα στενά χρονικά όρια δυσχέραιναν τις διαδικασίες για την πληρέστερη ενημέρωση όλων», για να καταλήξει λέγοντας ότι  «δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλους τους φορείς και ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις, προβληματισμούς, ενστάσεις έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις».

Για την ημερίδα του ΤΕΕ 

Ο Δήμαρχος Ζίτσας συγχαίρει  τη Διοίκηση του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ για την οργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας για την ερευνητική γεώτρηση για το φυσικό αέριο,  καθώς όπως επισημαίνει «δίνει έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους». Τέλος καλεί πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στην ημερίδα που πραγματοποιείται την Τρίτη (28/02/2023) στο ξενοδοχείο “Du Lac”.