«Πράσινο Σημείο» θα αποκτήσει ο Δήμος Ζίτσας

on .

ZITSA PRASINO SHMEIO

• Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» (Green Point) στο Δήμο Ζίτσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 572.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», και με  την υλοποίησή του συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. Εντάσσεται δε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης εφαρμόζοντας ήδη δράσεις όπως η ανακύκλωση συσκευασιών, χαρτιού, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων, παπουτσιών κ.α., με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με τη δημιουργία του “Πράσινου Σημείου” στοχεύουμε μεταξύ άλλων να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στους οικισμούς που αποτελεί μέχρι σήμερα δυσεπίλυτο πρόβλημα με περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος τόσο για τους Δήμους όσο και για τους πολίτες. Ταυτόχρονα, προχωρώντας μερικά βήματα παραπέρα εκτός από την ανακύκλωση προωθείται και η επαναχρησιμοποίηση - ανταλλαγή υλικών μέσα από μια οργανωμένη δομή διαχείρισης απορριμμάτων».

Το «Πράσινο Σημείο» σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ζίτσας και την περιβαλλοντική μελέτη  θα δημιουργηθεί κεντροβαρικά, σε γήπεδο έκτασης 6 στρ. ανενεργού λατομείου, στην Κοινότητα Ζωοδόχου.