Δύο νεκροί στα Γιάννενα από μετωπική ασθενοφόρου με Ι.Χ. αυτοκίνητο

on .

TROXAIO FANARIA SPASMENA

• «Μαύρη» ήταν η χθεσινή ημέρα στην Ήπειρο, καθώς τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, αποτέλεσμα -όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία- της απροσεξίας οδηγών. 

Οι δύο από τους τρεις νεκρούς, έχασαν τη ζωή τους σε πρωτοφανές συμβάν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κόνιτσας, στο ύψος της διασταύρωσης προς την Αρίστη Ζαγορίου. Χθες το απόγευμα ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή από το νοσοκομείο προς το χωριό του, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο. 

Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του Ι.Χ. και ο ασθενής που εκσφενδονίστηκε από το ασθενοφόρο στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί κατάγονταν, ο ένας από την Πυρσόγιαννη και ο άλλος από το Κεφαλόβρυσο. Ο οδηγός του Ι.Χ. ήταν 60 ετών και ο ασθενής 65.   

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν επίσης και τα δύο μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που όμως δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια στα δύο θύματα. 

•Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο έγινε στον κόμβο Φράξυλα, που βρίσκεται στον Αρχάγγελο Πρέβεζας. Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε  έναν 81χρονο που ήταν πεζός. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά αργά το απόγευμα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.