Παραμένουν τα προληπτικά μέτρα στο «Χατζηκώστα»

on .

XATZHKOSTA

• Αν και έχουν ατονήσει τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, η διασπορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη και να προσθέτει νέα θύματα και στην Ήπειρο. Το τελευταίο τριήμερο σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στις κλίνες Covid του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Πρόκειται για δύο άνδρες 88 και 75 χρόνων και μία γυναίκα 86 χρόνων. Είχαν εισαχθεί μετά τις 20 Φεβρουαρίου, έχοντας και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία τελικά επιδείνωσαν την κατάστασή τους, με μοιραία κατάληξη. 

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα συνεχιστούν για τρείς ακόμη εβδομάδες τα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή ενδεχόμενου διασποράς του κορωνοϊού και της εποχικής γρίπης. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του  ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης  αναφέρει ότι η παρουσία συνοδού θα γίνεται κατ΄ εξαίρεση μόνο για τους βαρέως πάσχοντες και μετά από συνεννόηση  με τον Διευθυντή του εκάστοτε ιατρικού τμήματος.

Για τους εμβολιασμένους ασθενείς είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ ανά 48ωρο ενώ για τους ανεμβολίαστους είναι υποχρεωτικό μοριακό τεστ ισχύος 48 ωρών.

Το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο και σε όλα τα ιατρικά τμήματα απαγορεύεται.