Που εστιάζεται η τουριστική ανάπτυξη ανά Π.Ε. της Ηπείρου

on .

SETE EKDHLOSH TOYRISMOS

• Στα  Σχέδια Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου, εστίασε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ στα Γιάννενα για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό με ορίζοντα το 2030. 

 Στην εκδήλωση επισημάνθηκε  ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί προορισμό με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Ειδικότερα, προτάθηκε η εστίαση στα εναλλακτικά/θεματικά τουριστικά προϊόντα, τον Πολιτιστικό και Θρησκευτικό Τουρισμό και το City Break στην ΠΕ Ιωαννίνων, ενώ για τις ΠΕ Πρέβεζας και Θεσπρωτίας δίνεται έμφαση στο Sun & Beach, στο Υachting και τον Πολιτιστικό και Θρησκευτικό Τουρισμό. 

Στόχοι για το 2030, βάσει των Σχεδίων Δράσης για την Ήπειρο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος με σημαντική παράλληλα άμβλυνση της εποχικότητας, καθώς και η αύξηση της Μέσης Δαπάνης ανά Επίσκεψη (+30,2%), που θα προκύψει κατά κύριο λόγο από την αύξηση της Μέσης Δαπάνης ανά Διανυκτέρευση (+17,3%) και δευτερευόντως από την αύξηση της Μέσης Διάρκειας Παραμονής (+11,0%).  Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη κεντρικού διευθυντηρίου, με την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών (κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρηματικών, κλπ.), έτσι ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν και τελικά να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες πολιτικές και στρατηγικές κατευθύνσεις.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι   Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, οι Δήμαρχοι Ν. Γεωργάκος Πρέβεζας, Ν. Εξάρχου Κόνιτσας, Γιάννης Καραγιάννης Σουλίου, Κ. Καψάλης Πωγωνίου, Γ. Λώλης Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Στάθης Σιούτης και άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού. Από πλευράς του ΣΕΤΕ, συμμετείχαν οι  Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece, Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ.