Έξι ομάδες από Ήπειρο και Ιόνια Νησιά προκρίθηκαν στον τελικό Ρομποτικής

on .

ROMPOTIKH MATHITES

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ηπείρου & Ιονίων Νήσων στα Γιάννενα, μια συνδιοργάνωση της Eduact με το Εργαστήριο Διδακτικής & Σχολικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 19 ομάδες με 160 μαθητές και προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχοντας ως φετινό θέμα την ενέργεια, πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται, σχεδίασαν και υλοποίησαν προτάσεις για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Σημαντική ήταν και η προσφορά των εθελοντών που ξεπέρασαν τους 25 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου & Ιονίων Νήσων είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3008 NROBOGEN, C3049 Makerlab, C3055 Innovative Robotics, C3059 ROBOTZEDES, C3105 Star Kids, C3167 NGM Team.

O Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπ. Ιωαννίνων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διδακτικής & Σχολικής Παιδαγωγικής Αναστάσιος Εμβαλωτής απένειμε τα βραβεία στους διαγωνιζόμενους.