Κλειστός μέχρι… νεωτέρας ο κόμβος Νεοχωρόπουλου!

on .

PERIFEREIAKH FANARIA NEOXOROPOYLO

Μείζον πρόβλημα έχει προκύψει με τους φωτεινούς σηματοδότες της Περιφερειακής Οδού των Ιωαννίνων στον κόμβο του Νεοχωρόπουλου, οι οποίοι παραμένουν εδώ και 12 ημέρες «νεκροί» λόγω βλάβης, με ό,τι σημαίνει κάτι τέτοιο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Η επισκευή τους δεν κατέστη δυνατή από την Περιφέρεια που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των φαναριών και έτσι χθες με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παναγιώτη Ασημακοπούλου, από τη διασταύρωση αυτής με την παράπλευρη οδό της Περιφερειακής Οδού, μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή. Επίσης αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αγίου Σπυρίδωνα, από τη διασταύρωση αυτής με την παράπλευρη οδό της Περιφερειακής, μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις υπόλοιπες κοντινές οδούς.

Θ’ αλλάξει το σύστημα

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρόπουλου Παναγιώτα Τσαμπαλά σε ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως η Κοινότητα, από την πρώτη στιγμή που τα φανάρια της Περιφερειακής έπαψαν να λειτουργούν, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και κάνει γνωστό ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι θα απαιτηθεί η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος των σηματοδοτών.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσαμπαλά επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Μετά από επικοινωνία με τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον αρμόδιο εργολάβο σήμερα (σ.σ. χθες), ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματος με τον ρυθμιστή και αποφασίστηκε από την Περιφέρεια και τον εργολάβο η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος των φαναριών. Ο λόγος για τον οποίο η Τροχαία Ιωαννίνων σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τον δρόμο στο ύψος αυτό, είναι διότι δεν είναι πρακτικά εύκολο να γίνεται σε μόνιμη βάση η ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ιωαννίνων και ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος είναι εξαιρετικά υψηλός. Ως εκ τούτου λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Ελπίζουμε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος».

Πάντως, προ το παρόν δεν έχει υπάρξει από πλευράς της Περιφέρειας ενημέρωση σχετικά με το πότε ακριβώς θα αποκατασταθούν οι σηματοδότες στην Περιφερειακή Οδό ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της στο οποίο αυτή διακόπηκε.