12,5 εκατ. ευρώ για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη

on .

DOMPOLH PANEPISTHMIO

Κι ενώ βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα η διαδικασία εκλογής του νέου δημάρχου Ιωαννίνων, περιμένοντας όλοι στο Δήμο την απόφαση επικύρωσης ή μη από τον Ειδικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, οι συνεδριάσεις των Επιτροπών συνεχίζουν να γίνονται για διάφορες εκκρεμότητες ή έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έστω κι αν υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν στη συνέχεια…

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αποδοχή της διάθεσης πίστωσης 12,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη».

Η ένταξη του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και για τον Δήμο Ιωαννιτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη καθώς ανοίγει πλέον τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, ενώ η σύμβαση έχει εγκριθεί ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Η παραχώρηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην πόλη ήταν μία προσωπική επιτυχία του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης, ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη. Η πόλη θα κερδίσει την επανάχρηση ενός ιστορικού κτιρίου, ενώ ο Δήμος θα απαλλαγεί από μισθώματα που καταβάλλει για την στέγαση των υπηρεσιών του» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Σκάφος για το Νησί

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια σκάφους εκτάκτων αναγκών που θα εξυπηρετεί την Κοινότητα Νήσου.

Για την προμήθεια διατίθεται ποσό 90.000 ευρώ, καθώς δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί με προϋπολογισμό 70.000 ήταν άγονοι.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φ. Βάββας το σκάφος θα διαθέτει όλη την υποδομή για την μεταφορά ασθενών όπως και δυνατότητα για πυρόσβεση. 

Θα ενταχθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ όπως και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο χειρισμός του θα γίνεται σε συνεννόηση με την Κοινότητα και τους κατοίκους του Νησιού.