Επιχειρηματίας έβαλε να ρίξουν την έγκυο σύντροφό του στη λίμνη Ιωαννίνων!

on .

LIMNH PARALIMNIOS SKALA

• Μια άγνωστη στους πολλούς, ξεχασμένη για λίγους που την γνώριζαν ιστορία που διαδραματίστηκε πριν οκτώ χρόνια στα Γιάννενα, επανήλθε στο προσκήνιο μέσω αρνητικής απόφασης του Αρείου Πάγου σε αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πρωταγωνιστής της. 

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού. 

Η πράξη του επιχειρηματία ήταν όντως αποκρουστική: Προκειμένου να αποβάλει το έμβρυο που κυοφορούσε η έγκυος αρραβωνιαστικιά του, που του ζήτησε να χωρίσουν την… πέταξε στη λίμνη! 

Η κοπέλα 31 χρονών τότε, όταν ανακοίνωσε την επιθυμία της, παράλληλα του γνωστοποίησε ότι είναι έγκυος, αλλά θα κρατήσει το παιδί.

Εκείνος της ζήτησε τότε να συναντηθούν. Πράγματι, η κοπέλα πήγε στο ραντεβού, αλλά ο επιχειρηματίας είχε μαζί του τρία ακόμη άτομα. Τότε, οι τρεις «ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης»,- όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση την οποία επικαλείται το protothema.gr  αφού «αποβίβασαν με σωματική βία την 31χρονη από το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαινε, τραβώντας την από τα χέρια και τα μαλλιά της και ωθώντας τη βίαια, τη σήκωσαν πρώτα στον αέρα, την έσυραν ως την όχθη της λίμνης των Ιωαννίνων σε απόσταση περίπου 3 μέτρων, τη σήκωσαν και πάλι στον αέρα και με φόρα την έριξαν μέσα στη λίμνη, παρόλο που η παθούσα επανειλημμένα τους καλούσε να την αφήσουν, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Ο επιχειρηματίας παρακολουθούσε αδιάφορα το σκηνικό. Μετά όλοι μαζί οι τέσσερις άνδρες έφυγαν και άφησαν την κοπέλα μέσα στη λίμνη. Μάλιστα, σύμφωνα με περιγραφές της ίδιας, φεύγοντας δεν κοίταξαν καν πίσω τους να δουν αν βγήκε ή όχι στην επιφάνεια της λίμνης. 

Ο επιχειρηματίας και δύο ακόμα άτομα τα οποία συνέδραμαν στην όλη επιχείρηση κατά της 31χρονης συνελήφθησαν, ενώ για το τέταρτο άτομο δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του.

Η απόφαση

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, ο επιχειρηματίας (ηθικός αυτουργός) «ενεργώντας με προτροπές, πειθώ, φορτικότητα και πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που διέπραξαν, ήτοι της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο έπεισε τον δεύτερο και τον τρίτο των κατηγορουμένων και έναν ακόμη συναυτουργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν, να διαπράξουν από κοινού εις βάρος της 31χρονης παθούσας την άδικη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή της».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης στο Protothema η περιπέτεια της 31χρονης είχε αίσιο τέλος, καθώς γέννησε ένα υγιέστατο παιδί το οποίο σήμερα είναι 7 ετών. Παράλληλα συνέχισε τη ζωή της, παντρεύτηκε -όχι τον επιχειρηματία φυσικά- και έκανε ακόμα ένα παιδί.