Με το πρόσχημα καταβολής επιδόματος από τη ΔΕΗ του απέσπασαν 7.000 ευρώ!

on .

APATH THELEFONO

• Δεν έχουν τέλος οι πάσης φύσεως απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, με τους επιτήδειους να σκαρφίζονται διάφορα προσχήματα για να αποσπάσουν από τα θύματά τους μεγάλα συνήθως χρηματικά ποσά. Μια ακόμη τέτοια απάτη εξιχνιάστηκε στα Γιάννενα, αυτή τη φορά με… δόλωμα δήθεν την καταβολή επιδόματος από την ΔΕΗ! 

Πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας στα μέσα Ιανουαρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που προσποιήθηκε τον βοηθό λογιστικού γραφείου και με την πρόφαση ότι είναι δικαιούχος επιδόματος από την ΔΕΗ, τον έπεισε να μεταβεί σε ΑΤΜ. Στην συνέχεια δίνοντάς του τεχνηέντως συγκεκριμένες οδηγίες, κατάφερε να πραγματοποιηθούν δύο μεταφορές χρημάτων συνολικού ποσού 7.090 ευρώ σε λογαριασμούς των άλλων δύο συγκατηγορουμένων του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος μιας Ελληνίδας και δυο αλλοδαπών.

Είχε το σκύλο δεμένο και τραυματισμένο 

Για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στα Γιάννενα ένας άνδρας. Ειδικότερα το μεσημέρι της ίδια ημέρας κλιμάκιο του Δήμου Ιωαννιτών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, πραγματοποίησε έλεγχο σε περιφραγμένο οικόπεδο σε περιοχή των Ιωαννίνων μετά από καταγγελία για συνθήκες διαβίωσης σκύλου. 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ζώο ήταν δεμένο σε σταθερό σημείο με αλυσίδα, έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και ακολούθως κατέληξε. Παραγγέλθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. 

Εξιχνιάστηκε κλοπή τροχόσπιτου 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας κλοπή τροχόσπιτου, που έλαβε χώρα σε παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας εντός του τελευταίου τετράμηνου. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για κλοπή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, δύο από τους κατηγορούμενους αφαίρεσαν τροχόσπιτο και στη συνέχεια το πούλησαν στον τρίτο κατηγορούμενο έναντι χρηματικού ποσού των 1.300 ευρώ, ο οποίος με τη σειρά του προσπάθησε να το διαθέσει προς πώληση μέσω αγγελίας που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο. 

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, το τροχόσπιτο βρέθηκε και κατασχέθηκε σε μάντρα ιδιοκτησίας του τρίτου κατηγορούμενου και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Συνελήφθη φυγόποινη 

Στα Γιάννενα συνελήφθη μια γυναίκα, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή.