Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Δήμος Ιωαννιτών υστερεί ακόμη σε πολλά αυτονόητα…

on .

TATIANA EKDHLOSH

• Την προεκλογική αυλαία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άνοιξε στο Δήμο Ιωαννιτών η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, οκτώ σχεδόν μήνες πριν στηθούν κάλπες, την ώρα που στη Δήμο Ιωαννιτών εξακολουθεί να υπάρχει η εκκρεμότητα για το νέο Δήμαρχο κι ενώ θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές. 

Σε πολιτική ομιλία της την Κυριακή, στην οποία έδωσε το «παρών» πολύς κόσμος, ανέλυσε τις θέσεις της παράταξής της σχετικά με τις δυνατότητες του Δήμου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να αποκτήσει εικόνα και λειτουργία σύμφωνη με το ευρωπαϊκό πρότυπο, ενώ αναφέρθηκε και στις παθογένειες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε κάθε δημοτική ενότητα.

 Ας σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη η παράταξη εξέδωσε δελτίο Τύπου για την εκδήλωσή της, μιας και είχε επιβάλλει… εμπάργκο (!) δημοσιοποίησής της από τον τοπικό Τύπο, σε ένδειξη πένθους λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, κίνηση βέβαια που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, καθώς θα μπορούσε να την αναβάλλει. 

Την εκδήλωση άνοιξε η δικηγόρος Χριστίνα Μάστορα, ενώ εισαγωγική ομιλία εκφώνησε ο γιατρός παθολόγος Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Τατιάνα Καλογιάννη και το έργο της.

Ανάγκη εκσυγχρονισμού…

Κατά την ομιλία της η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε στην απουσία ικανής διοίκησης του Δήμου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος μας υστερεί ακόμη σε πολλά αυτονόητα. Δεν κατάφερε να βελτιώσει ουσιαστικά τις υποδομές του, να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και κυρίως να προσφέρει στους συνδημότες και στους επισκέπτες του ένα ευέλικτο και σύγχρονο περιβάλλον δημόσιου χώρου και παροχής υπηρεσιών. Ο τόπος μας, έχει ανάγκη δράσεων εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης».

Παράλληλα τόνισε ότι, οι σχεδιασμοί που δρομολογούνται σήμερα για τον Δήμο–όπως το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- δεν πρέπει να μείνουν επί χάρτου, και κυρίως να μην αλληλοαναιρούνται με άλλους (σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Μικρονικητικότητας, Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, κλπ).

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «στις 8 Οκτωβρίου του 2023 θα κληθούμε να επιλέξουμε και να εμπιστευτούμε τους συμπολίτες μας που θα διοικήσουν τον Δήμο μας μέχρι το 2028. Η απόφαση αυτή θα καθορίσει αν, πώς και με ποιο ρυθμό, θα προσπαθήσει ο τόπος μας να αποκτήσει εικόνα και λειτουργία συμβατή με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι...».