Το Νομικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα εκλογής νέου Δημάρχου!

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• «Καυτή πατάτα» φαίνεται πως είναι το θέμα εκλογής νέου δημάρχου Ιωαννίνων, στη θέση του εκλιπόντος Μ. Ελισάφ κι ενώ απομένουν οκτώ περίπου μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η διαδικασία εκλογής που επιλέχθηκε (συμμετείχε μόνο η παράταξη του αποβιώσαντος δημάρχου και όχι η συμπαράταξη) φαίνεται πως προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, μήπως τελικά δεν είναι νομικά κατοχυρωμένη. Αυτή ακριβώς την παράμετρο είχαν επισημάνει εντόνως και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ελισάφ (Νατάσα Τύρου – Ούζα, Ευαγγ. Πήχας και Ι. Λυκογιώργος), απέχοντας από την ψηφοφορία. Δέκα μέρες μετά την εκλογή του Δημ. Παπαγεωργίου από οκτώ (σε σύνολο 11) συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και ακόμη ο Δήμος Ιωαννιτών δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς προβλήματα (τουλάχιστον διαδικαστικά) τη λειτουργία του, να προχωρήσουν έργα, να υπάρξει δηλαδή ομαλή συνέχεια της Δημοτικής Αρχής. 

Τα πρακτικά της εκλογής στάλθηκαν στον Ειδικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Σεραφείμ Λιάπη, προκειμένου να επικυρώσει ή μη την διαδικασία, κάτι που τελικά δεν έκανε αποφεύγοντας να πάρει μια απόφαση και παρέπεμψε το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τώρα πότε αυτό θα γνωμοδοτήσει κανείς δεν γνωρίζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τότε η Δημοτική Αρχή θα είναι υπό αμφισβήτηση και με «δεμένα τα χέρια»! Προς το παρόν οι αποφάσεις που αναρτώνται και στη «Διαύγεια» υπογράφονται από τον πλειοψηφών σύμβουλο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Ιωάννη Τσίμαρη, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα Δημάρχου.