Βροχερός μέχρι το μεσημέρι ο καιρός

on .

BROXH OMPRELA

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να επηρεάσει την Ήπειρο η αλλαγή του καιρού που άρχισε χθες σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης καιρού, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και για ισχυρούς νοτιοδυτικούς νοτιάδες κατά περιοχή, οι οποίοι θα ανεβάσουν κατά 2-3 βαθμούς τη θερμοκρασία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. 

Ειδικότερα για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ίδιος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Κυριακή και μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη με διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο σύμφωνα με τα χθεσινοβραδινά στοιχεία, αναμένεται μια ψυχρή εισβολή την Τετάρτη προς Πέμπτη που ενδέχεται να συνοδεύεται με χιονοπτώσεις σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές.