Μαθητής πυροβόλησε αστυνομικό με αεροβόλο πιστόλι στα Γιάννενα

on .

MATHITHS PISTOLI

• Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Γιάννενα. Πρωταγωνιστής, ένας 16χρονος μαθητής από το Άργος, ο οποίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο της πόλης μαζί με τους συμμαθητές του στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. 

Ο νεαρός βγήκε κάποια στιγμή στο μπαλκόνι και πυροβόλησε με αεροβόλο πιστόλι εναντίον αστυνομικού στο κέντρο της πόλης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία τροχαίας αστυνόμευσης όπως έγραψε και ο «Π.Λ.» της Δευτέρας. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφριά, ενώ ο μαθητής συνελήφθη μαζί με εκπαιδευτικό η οποία συνόδευε την εκδρομή καθώς και τους γονείς του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν το πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων. 

Χθες το πρωί ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε για ανάκριση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Η συνέχεια θα δοθεί στη δίκη του η οποία ορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου. Ο μαθητής είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.