«Εργαλειοποιούν» και τους ελέγχους στα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών!

on .

SXOLIKH EKDROMH MATHTES

• Νέο θέμα συνδικαλιστικής και πολιτικής εργαλειοποίησης βγήκε... στην επικαιρότητα. Πρόκειται για καταγγελίες ως προς τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Τροχαία στα λεωφορεία πριν τις σχολικές εκδρομές. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηπείρου, κατήγγειλε μέσω αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού ότι καθυστερούν οι έλεγχοι, καθώς έχει ζητηθεί από την Τροχαία Ιωαννίνων οι αναχωρήσεις να γίνονται από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ επικαλέστηκε και περιστατικό ακύρωσης εκδρομής επειδή λεωφορείο κρίθηκε ακατάλληλο. Στην ερώτηση για τη δικαιολογία που δίνει η Τροχαία ως προς την καθυστέρηση των ελέγχων, είπε ότι  οφείλεται στις πολλές ταυτόχρονες εκδρομές και την έλλειψη επαρκούς δύναμης.  Ως επωδό πρόσθεσε, ότι η Αστυνομία βρίσκει αστυνομικούς για τις συγκεντρώσεις, όχι όμως και για τους ελέγχους των σχολικών λεωφορείων!!! 

 Η διατύπωση όμως του Προέδρου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Χθες αναφορά στο ίδιο θέμα, με την ίδια πολιτική στόχευση έγινε και από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων. Σε μια ολοσέλιδη ανακοίνωση για ένα επεισόδιο που προκλήθηκε στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ιωαννιτών και την επέμβαση της Αστυνομίας μετά από κλήση διαμαρτυρόμενης, «καυτηριάζει» την άμεση προσέλευση των αστυνομικών, σε αντιδιαστολή με το ότι «την ώρα που πριν λίγες μέρες, σε δημοτικό σχολείο της πόλης ακυρώθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Δ΄ τάξης επειδή ο έλεγχος της τροχαίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (στις 10 πμ) έκρινε εκείνη την ώρα το λεωφορείο ακατάλληλο»!!! 

Η απάντηση της Αστυνομίας 

Απάντηση στα όσα έχουν ειπωθεί για τους ελέγχους στα λεωφορεία που πραγματοποιούν σχολικές εκδρομές έδωσε χθες και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρει οι έλεγχοι στα λεωφορεία αυτά γίνονται κατά προτεραιότητα. Όταν προκύπτουν προβλήματα ακαταλληλότητας εφόσον αυτά δεν αντικατασταθούν να μη γίνονται οι εκδρομές και ως προς τις ολιγόλεπτες καθυστερήσεις εξηγεί ότι δύναται αυτές να υπάρξουν όταν υπάρχουν πολλαπλά παράλληλα αιτήματα διαφορετικών σχολικών μονάδων στην ίδια περιοχή και στην ίδια ώρα αναχώρησης. Επίσης, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προσθέτει, ότι κάθε τροχονομικός έλεγχος απαιτεί- κατά περίπτωση- ανάλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί λόγο ακύρωσης εκδρομής. «Συνεπώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι, οι αιτιάσεις που προβάλλονται ως λόγοι ακύρωσης των εκδρομών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Καταληκτικά, υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε σχολικά και εκδρομικά οχήματα, με πρώτιστο και αποκλειστικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.