Φωτοβολταϊκός σταθμός στη «Δωδώνη» παράγει καθαρή και φθηνή ενέργεια!

on .

DODONH FOTOBOLTAIKA 14 3 23

• Στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια κάνει η Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στο εργοστάσιο, επιτυγχάνοντας μείωση στην έκλυση 2365 τόνων CO2 ετησίως, αλλά και ταυτόχρονα συνεισφέροντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της MGD Energy, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Φ/Σ ισχύος 2,15 MW θα παράγει περίπου 3150 MWh ενέργεια  ετησίως. 

Το μεγάλο και απαιτητικό αυτό έργο υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τεχνικό εξοπλισμό και τηρώντας τα αυστηρότερα μέτρα για την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων,  σύμφωνα με τα Διεθνή και Εθνικά πρότυπα που αφορούν σε ηλεκτρολογικές εργασίες και εργασίες σε ύψος. 

3.675 φωτοβολταϊκά πλαίσια 

Για την εγκατάσταση του Σταθμού χρησιμοποιήθηκαν 3.675 φωτοβολταϊκά πλαίσια  της κατασκευάστριας εταιρείας JA SOLAR ισχύος 585W, 10 μετατροπείς της κατασκευάστριας εταιρείας HUAWEI (μοντέλο SUN2000-215KTL-H0) και βάσεις στήριξης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ. Η τοποθέτηση ήταν συνδυαστική και περιλάμβανε διαφορετικές επιφάνειες της στέγης του εργοστασίου όπως, μεταλλικές στέγες, στέγες από μπετό και τα διαθέσιμα δώματα.

Ο Σταθμός συνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Μέση Τάση του εργοστασίου και η συνολική εγκατάσταση συνδέθηκε με το δίκτυο, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία και τη σταθερότητα του συστήματος. 

 Δηλώσεις

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε σε δήλωσή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει καθαρή ενέργεια που θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων μας, μειώνοντας την εξάρτησή μας από την παραδοσιακή ενέργεια. Αυτή η επένδυση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εταιρία μας, καθώς θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας και θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην αγορά. Παράλληλα, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής…».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της MGD Energy Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα μεγαλύτερα έργα Ενεργειακού Συμψηφισμού στη χώρα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι...».