Εξαρθρώθηκε σπείρα της «μαφίας χαλκού»!

on .

DIARRHKSH PORTA

Μια ακόμη σπείρα, που έχει τα χαρακτηριστικά της «μαφίας του χαλκού», που ξηλώνουν ή κλέβουν είδη που αποτελούνται από χαλκό και τα διοχετεύουν σε χυτήρια, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στα Γιάννενα. 

Συγκεκριμένα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους, τα οποία είχαν επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα το περασμένο δίμηνο Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας διαδοχικές διαρρήξεις σε αποθήκες επιχειρήσεων ή οικοπέδων από τις οποίες είχαν κλέψει σωλήνες χαλκού, αλλά και αλουμίνια, εργαλεία κ.α. 

Σύμφωνα με την αστυνομία η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 50.000 ευρώ. Η μεταφορά τους γινόταν με ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε σε έναν εκ των κατηγορουμένων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα

Στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στη χώρα, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, είχαν προμηθευτεί από αγνώστους έναντι 250 ευρώ ο καθένας πλαστό δελτίου αιτούντος διεθνούς προστασίας. 

 Εκτός αυτών το τελευταίο διήμερο από τις Αστυνομικές αρχές έγιναν και τρεις συλλήψεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και συγκεκριμένα:

- Από αστυνομικούς του Α.Τ. Δωδώνης συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, με την οποία είχε αναγνωριστεί καταδικαστική απόφαση Αλβανικού Δικαστηρίου με συνολική ποινή επτά ετών και έξι μηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

- Στην Κακαβιά συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική ποινή τριών μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

- Στην Άρτα συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 37 μηνών για ενδοοικογενειακή βία, ψευδή καταμήνυση και απλή σωματική βλάβη.

Παρακολουθούσε δύο κορίτσια…

Δύο νεαρές γυναίκες στην πόλη των Ιωαννίνων, είχαν αρχίσει να φοβούνται από την επίμονη παρακολούθηση που τους έκανε ένας άνδρας και αποφάσισαν να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μετά την καταγγελία για τις οχλήσεις των δύο κοριτσιών, αναζήτησαν το συγκεκριμένο άτομο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, μήκους 24 εκατοστών και τρία γυναικεία εσώρουχα. 

Από την προανάκριση επιβεβαιώθηκε η επίμονη και κατ’ επανάληψη παρακολούθηση των δύο νεαρών γυναικών από τον συλληφθέντα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.