Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για νέες φυλακές στην Κόντσικα

on .

FYLAKES

Αντίστροφα μετρά πιά ο χρόνος για την κατασκευή νέων φυλακών στα Γιάννενα και συγκεκριμένα σε περιοχή της Κόντσικας. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του έργου, που ήταν απαραίτητη προκειμένου να εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, καθώς η περιοχή είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. 

To Σωφρονιστικό Κατάστημα θα είναι σύγχρονο, θα είναι χωρητικότητας 600 θέσεων και οι υποδομές του θα αναπτυχθούν σε έκταση 100.193 στρεμμάτων.  Με την κατασκευή των νέων φυλακών, όπως δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο χώρος των σημερινών φυλακών στο Σταυράκι θα παραχωρηθεί ανταποδοτικά στο Δήμο Ιωαννιτών. «Πρόκειται -συνέχισε- για μια  σημαντική αναβάθμιση για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, για την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και για την τοπική οικονομία, καθώς εκτός από το υπάρχον προσωπικό θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο Ηπειρώτης επίσης Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε τα εξής: «Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας και η δημιουργία νέων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις καλές πρακτικές και πάντοτε με τον απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου και στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας συνιστά Κυρίαρχο Πυλώνα και πρωταρχική, διαρκή επιδίωξη της κυβερνητικής πολιτικής που ασκούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο υφιστάμενο κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων, η οποία θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας σελίδας για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο μαζί με την επικείμενη λειτουργία του Νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Νικηφόρο Δράμας, του Νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στις Κουρούνες Λασιθίου και της μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο θα συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η Χώρα μας να αποκτήσει ένα δίκτυο σύγχρονων Σωφρονιστικών Δομών αντάξιο του Ουμανιστικού, ανθρωποκεντρικού πολιτισμού μας».