«Ν’ απελευθερώσουμε την Ήπειρο από την τυραννία των συστημάτων»!

on .

RIZOPOYLOS SYGKENTROSH 21 3 23

• Με μηνύματα που ταιριάζουν στον επετειακό χαρακτήρα των ημερών, κήρυξε ο Σπύρος Ριζόπουλος την έναρξη του προεκλογικού αγώνα της παράταξής του «Ορίζοντες Ηπείρου», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, που θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια και ας απέχουν αυτές σχεδόν επτά μήνες!

«Θα το πάμε μέχρι τέλους. Μέχρι να απελευθερώσουμε την Ήπειρο από τα δεσμά της τυραννίας των ‘συστημάτων’, των ‘αυλικών’, των ‘παραγονταραίων’  και των ‘πελατών’» διαμήνυσε μιλώντας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Du Lac» και πρόσθεσε πως «το 10%  του 2019  έγινε  η ‘καλή μαγιά’ της αλλαγής που έχει ανάγκη η Ήπειρος, για να ξεφύγει από το περιθώριο που την έχουν καταδικάσει διαπλεκόμενα κατεστημένα δεκαετιών». 

Η στήριξη Μητσοτάκη

Ο κ. Ριζόπουλος, μεταξύ άλλων, αφιέρωσε σημαντικό τμήμα της ομιλίας του στη στήριξη που παρέχουν ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Αλέκος Καχριμάνης. «Η ομηρία των χιλιάδων Ηπειρωτών σε συνθήκες φτωχοποίησης, αδιαφάνειας και διαπλοκής αποτελούν συστατικά κυβερνητικού οράματος για την Ήπειρο;  Η παραπομπή του κ. Καχριμάνη για παράβαση καθήκοντος είναι στήριξη κυβερνητικού έργου; Ποιού έργου και πώς;», αναρωτήθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στο Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Καινοτομίας το οποίο προωθεί η Περιφέρεια.

Έθεσε και άλλα ερωτήματα προς τον Κυρ. Μητσοτάκη ο κ. Ριζόπουλος, όπως τα εξής: «Ξέρει ο Πρωθυπουργός που στηρίζει τον κ. Καχριμάνη ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει παραπεμφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των αναθέσεων δικηγορικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε δικηγόρους, άλλους από αυτούς που πληρώνονται με πάγια αντιμισθία από την Περιφέρεια; Ξέρει ο Πρωθυπουργός ότι η επένδυση στις ΑΠΕ, όπως στην περίπτωση  των φωτοβολταϊκών στη Θεσπρωτία, γίνεται με οικογενειακούς όρους από τον κ. Καχριμάνη;». Μάλιστα, μίλησε για «αποτυχία Καχριμάνη πρωτίστως και της παρούσας Κυβέρνησης να δώσει λύση στο Γιάννενα - Κακαβιά και τη σύνδεση της Ιονίας οδού στην Πρέβεζα».

Από τα πυρά του επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέροντας ότι «ο κ. Τασούλας, ο οποίος αν ασχολείτο με την Ήπειρο, όσο ασχολείται με το να κάνει τηλέφωνα να υπερασπίζεται τον κ. Καχριμάνη και να μαζεύει τα αμάζευτα, η Ήπειρος θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση». 

Διερευνά στήριξη!..

Κατά τα άλλα, επιβεβαίωσε κάτι που, όπως είπε, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι δηλαδή συνομιλεί τόσο με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ διερευνώντας την πιθανότητα στήριξής του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Εφόσον καταλήξουμε σε ένα ορατό πλαίσιο αρχικής συμφωνίας τότε τα κόμματα μέσα από τις δικές τους διαδικασίες και χωρίς καμία δική μου ανάμειξη θα προχωρήσουν στις τελικές τους αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υποψήφιοι

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ), ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΕΡΒΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΚΑΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΣΙΟΥΜΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΙΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ  του  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΚΛΗΜΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΡΑΜΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΛΑΝΤΑΒΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ (ΑΛΚΗΣ), ΛΕΚΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΜΠΟΖΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΗΛΙΑΣ, ΝΑΤΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΝΙΚΟΥ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΝΤΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΠΑΓΩΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ), ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΑΪΔΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΙΔΕΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΣΙΔΕΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ), ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.

Π.Ε. ΑΡΤΑΣ: ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΔHΜHΤΣΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ), ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΝΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΝΤΑΒΛΑΝΤΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΝΤΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΠΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΣΧΙΣΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΖΙΟΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΗΛΙΑΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΑΤΖΑΜΟΡΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΑΡΔΕΛΗ ΛΟΥΚΙΑ.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΙΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΑΙΚΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.