Αύριο τα εγκαίνια του σύγχρονου τομογράφου PET-CT στο ΠΓΝΙ

on .

 PSHFIAKOS TOMOGRAFOS PET CT

• Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας (PET/CT) αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την εμβληματική και πολύτιμη δωρεά αξίας 1,8 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» προς το ΠΓΝΙ, η οποία θα συνεισφέρει σε μέγιστο βαθμό στην αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου αριθμού ογκολογικών ασθενών. 

Τα εγκαίνια θα τελεστούν αύριο, Τρίτη, ώρα 1 μ.μ. στο Δ΄ κτήριο του Πανεπ. Νοσοκομείου από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, ενώ θα γίνει και αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μάξιμο.

Το εν λόγω μηχάνημα παράγει εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση των βιολογικών-μεταβολικών διεργασιών που συντελούνται εντός του ανθρώπινου σώματος σε μοριακό επίπεδο με μη επεμβατική διαδικασία. Αποτελείται από συνδυασμό δυο μεθόδων σε ένα ενιαίο σώμα, δηλαδή της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET) που είναι η τελευταία τεχνολογική καινοτομία της Πυρηνικής Ιατρικής και της Αξονικής Τομογραφίας (CT) που είναι γνωστή και αξιόπιστη τεχνολογία της Ακτινολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομογράφος PET-CT στο Πανεπ. Νοσοκομείο θα εξυπηρετεί ασθενείς όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία, τα Νησιά του Ιονίου, την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από την Αλβανία, οι οποίοι μέχρι τώρα αναγκάζονταν να πηγαίνουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.