Παρίστανε τον υπάλληλο του ΙΚΑ και κατάφερε να της αποσπάσει 1.250 ευρώ!

on .

FAROS PERIPOLIKO

• Δεν έχουν τέλος οι κάθε είδους απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που εξιχνιάζει η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο. Τελευταία περίπτωση μια γυναίκα στα Γιάννενα που εξαπατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από επιτήδειο που παρίστανε τον υπάλληλο του ΙΚΑ. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κατάφερε να ταυτοποιήσει τρία άτομα (δυο άνδρες και μια γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας από τους κατηγορούμενους προσέγγισε με αυτοκίνητο - ιδιοκτησίας της συγκατηγορούμενής του – ημεδαπή και παριστάνοντας υπάλληλο του Ι.Κ.Α., της απέσπασε χρηματικό ποσό 1.250 ευρώ, ενώ ακολούθως τράπηκε σε φυγή με τη βοήθεια του έτερου συνεργού του. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Με τη βοήθεια ενός ανήλικου!

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σχηματίστηκε σε βάρος ενός ανήλικου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσας. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν ακόμη 11 αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα οι 11 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου διαπιστώθηκε ότι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν με προορισμό την Πάτρα, με εισιτήρια που τους είχε προμηθεύσει ο ανήλικος. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανήλικος είχε φροντίσει για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου το πρωί της ίδιας ημέρας, ώστε στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορείο. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι για τον ανήλικο είχε δηλωθεί τις τελευταίες ημέρες η εξαφάνισή του από Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων της Βόρειας Ελλάδας. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού 

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη υπόθεση εμπρησμού, που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο σε χωριό της Άρτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. 

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι εισήλθε σε εξοχική κατοικία και έθεσε φωτιά σε καναπέ και στρώματα κρεβατιών, η οποία στη συνέχεια κατασβήστηκε από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.