Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες για τον κόμβο στην Πεδινή…

on .

EGNATIA GEFYRA PEDINH

• Επιτέλους, μια από τις πιο σημαντικές οδικές παρεμβάσεις ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας με την Εγνατία Οδό, στην περιοχή Πεδινής.

Σε μια περίοδο που οι κόμβοι στην Ήπειρο έχουν γίνει της… μόδας, το εν λόγω έργο είναι ίσως το πιο σημαντικό για το Νομό Ιωαννίνων, αφού θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και μια εκκρεμότητα 15 σχεδόν χρόνων, που έμενε στον «πάγο».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόχειρα κατασκευασμένος σήμερα κόμβος, μετά και την παράδοση της Ιόνιας Οδού εξυπηρετεί τους οδηγούς που κινούνται και στους δυο μεγάλους αυτοκινητόδρομους, αυξάνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά ταυτόχρονα και την επικινδυνότητα στο σημείο, όπου έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα. 

Την έναρξη των εργασιών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, αναφέροντας σε συνέντευξη Τύπου ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου», ενώ ζήτησε την υπομονή του κόσμου κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Έτσι, από σήμερα, Δευτέρα έως και τις 30 Ιουνίου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας με  την Εγνατία Οδό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής του  έργου, που περιλαμβάνει δύο ημικυκλικούς κόμβους  εκατέρωθεν της Εγνατίας Οδού, στις θέσεις συμβολής των κλάδων της Εγνατίας οδού με την Εθνική Οδό.