Δυο διεθνή συνέδρια Πληροφορικής στα Γιάννενα

on .

SYNEDRIO PLHROFORIKHS

• Δυο πολύ σημαντικά διεθνή συνέδρια πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κοινός τίτλος των συνεδρίων είναι 2023 EDBT/ICDT Joint Conference και οι επιμέρους EDBT: 26th International Conference on Extending Database Technology & ICDT: 26th International Conference on Database Theory.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων και κορυφαίων συνεδρίων στον τομέα της Διαχείρισης Δεδομένων. Το EDBT/ICDT διοργανώνεται ετησίως από το 1988 και οι πέντε προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις: Εδιμβούργο (2022), Λευκωσία (2021), Κοπεγχάγη (2020), Λισαβώνα (2019) και Βιέννη (2018). 

Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων (περισσότεροι από 300 ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές από όλο τον κόσμο)  θα διαμείνουν τέσσερις ημέρες στα Γιάννενα, με αφορμή τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετέχουν κορυφαία διεθνώς πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, όπως ΜΙΤ, University of Chicago, Imperial College London, University of Bologna, INRIA, TU Muenchen, κ.α. Όπως κάθε χρονιά, θα συμμετάσχουν κορυφαίες εταιρίες του χώρου παγκοσμίως, όπως οι Huawei, Amazon, Microsoft, Snowflake, Google, Meta, IBM, SAP HANA, κ.α. 

Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναδειχθεί η διεθνής εμπειρία και πρακτική, καθώς και η καινοτομία στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων, προβάλλοντας τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και τεχνολογίες αιχμής στη συγκεκριμένη περιοχή της Πληροφορικής. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό συνεδριών, στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με επιστήμονες και ερευνητές από διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρίες. Ειδικότερα, έχουν προσκληθεί 8 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 60 Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει σήμερα Τρίτη, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να

 επισκεφθούν την ιστοσελίδα:  http://edbticdt2023.cs.uoi.gr/