Δράσεις στα Γιάννενα για την Εβδομάδα Ευρ. Κινητικότητας

on .

EBDOMADA KINHTIKOTHTAS

• Σειρά δράσεων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε συνεργασία με το Ioannina Lake Run. Όπως τόνισε χθες η Αντιδήμαρχος Γιάννα Μαμακή, στόχος της εκστρατείας είναι η μέγιστη κινητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μέσα από το πρόγραμμα δράσεων που αναδεικνύει την ομορφιά της πόλης, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάλεσμα συμμετοχής στην ποδηλατοβόλτα της Παρασκευής και στους δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Σαββάτου απηύθυνε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ioannina Lake Run Αποστόλης Τζελέτας, κάνοντας γνωστό ότι οι εγγραφές για τον Παραλίμνιο Δρόμο «Μαμά – Καρότσι», το Family Run, τους αγώνες μαθητών Δημοτικού και τον παραλίμνιο δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ συνεχίζονται στο site www.lakerun.gr και στο Κέντρο Εγγραφών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι δράσεις

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι οι ακόλουθες:

*Σήμερα, Τετάρτη δενδροφύτευση στην Πλατεία Χατζή στους Αµπελόκηπους, µε µαθητές του 18ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Ώρα Έναρξης 10:30.

*Αύριο, Πέμπτη δενδροφύτευση στην Πλατεία Μπότσαρη, µε µαθητές του 1ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο). Ώρα Έναρξης 10:30.

*Μεθαύριο, Παρασκευή «Μαθαίνω να χρησιµοποιώ το ποδήλατο», δράση µε µαθητές του 13ου Δηµοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Ώρα Έναρξης: 08:30. Ποδηλατώ δίπλα στη λίµνη (Ioannina Lake Run). Ώρα Έναρξης: 17:00. Ανοιχτή εκδήλωση στο κλείσιµο της ΕΕΚ 2023 στην Πλατεία Μαβίλη µε τον DJ Χάρη Τσίτο. Ώρα Έναρξης 19:00.

*Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου (Συνδιοργάνωση µε Ioannina Lake Run) αγώνας 1.000 µ µαθητών Δηµοτικού (Lake Run Kids Race), Ώρα Έναρξης 16:30. Παραλίµνιος Δρόµος 1χλµ για ΑΜΕΑ, Ώρα Έναρξης: 17:00. Family Run 1χλµ..Ώρα Έναρξης: 17:30. Παραλίµνιος Δρόµος "Μαµά - Καρότσι", Ώρα Έναρξης 18:00.

Εξάλλου το ερχόμενο Σάββατο θα είναι car free day - Ηµέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στη Διονυσίου Φιλοσόφου θα απαγορεύεται η µετακίνηση µε αυτοκίνητο. Πολίτες και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την παραλίµνια διαδροµή και να συµµετάσχουν στις εκδηλώσεις του Ioannina Lake Run.