Κινητοποιήσεις αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο

on .

APERGIA NTOYNTOYKA 2

• Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ειδικά διατάξεις του που δίνουν τη δυνατότητα για «ελαστικές» σχέσεις εργασίας. Αντιδρώντας, οι συνδικαλιστικοί φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα προχωρήσουν αύριο, Πέμπτη σε απεργιακή κινητοποίηση με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Χθες εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση, η οποία γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει ώρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Το Εργατικό Κέντρο

Σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΕΚΙ καλεί σε «απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα» όπως χαρακτηρίζει το σ/ν του υπουργείου Εργασίας. 

Συλλαλητήριο θα γίνει αύριο και στην Άρτα. Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ζητώντας επίσης την απόσυρση του επίμαχου σ/ν. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ.. 

ΟΛΜΕ - ΠΟΕΔΗΝ κ.α.

Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ, ενώ ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν τους εκπαιδευτικούς μέλη τους σε μαζική συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής: «Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση».

Τέλος, στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, με την ΕΕΕΚΕ να απευθύνει σχετικό κάλεσμα στα μέλη της.