Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες του Δήμου Ιωαννιτών που εισέπνευσαν χημικά

on .

ANAKYKLOSH KADOI SKOYPIDIA

• Τρεις εργαζόμενες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, οι εργαζόμενες αδειάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που κάποιοι είχαν πετάξει μέσα στους κάδους. 

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του «το συμβάν λογικά σχετίζεται με την πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς στο ίδιο σημείο έγινε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης όπως φαίνεται και στα διάφορα δημοσιογραφικά site».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών, κάνοντας λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση. 

«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις τρεις εργαζόμενες και σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας που δίνει καθημερινά τον αγώνα του για μια καθαρή πόλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές αρχές ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.