«Ποτάμι αύριο» είναι το νέο ρεύμα μέσα στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη

on .

hjhjh

• Νέο ρεύμα με την ονομασία «Ποτάμι αύριο» δημιουργήθηκε εντός του Ποταμιού, διαφοροποιώντας ουσιαστικά την θέση του από την συμμετοχή του κόμματος στο «Κίνημα Αλλαγής».
Είκοσι τρία στελέχη του Ποταμιού από όλη τη χώρα (από τα Γιάννενα οι Δημήτρης Πάνου και Απόστολος Γαλάρης) σε κείμενο που υπογράφουν και απέστειλαν στον Στ. Θεοδωράκη και στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του Ποταμιού, διαχωρίζουν την θέση τους από το εγχείρημα του «Κινήματος Αλλαγής» και καλούν σε απεμπλοκή του Ποταμιού από αυτό.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο κείμενο «επτά μήνες μετά την απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη να διεκδικήσει την ηγεσία του λεγόμενου ‘νέου φορέα’, έχει δυστυχώς παγιωθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κίνημά μας και κατ’ επέκταση όλος ο κόσμος ο οποίος, κατά την 4χρονη αυτή πορεία, αγκάλιασε τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και ενστερνίστηκε τις προτάσεις του, πιστεύοντας ταυτόχρονα σε ένα διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής. Τα αποτελέσματα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, επιβεβαιώνουν την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του Ποταμιού ότι δεν πρόκειται για μια βιώσιμη προσπάθεια συγκρότησης ενός πραγματικά προοδευτικού πόλου, αλλά αντιθέτως για μια προσπάθεια παλιννόστησης του παλιού και φθαρμένου, με το Ποτάμι και τις λοιπές υγιείς δυνάμεις να παραμένουν εγκλωβισμένες και να περιορίζονται στο ρόλο του μεταρρυθμιστικού άλλοθι του εγχειρήματος....».
Και η ανακοίνωση των 23 στελεχών συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή του Ποταμιού στην όλη διαδικασία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, με την κρίσιμη μάζα της ελληνικής κοινωνίας να μας γυρίζει κυριολεκτικά την πλάτη και εν τέλει να τελούμε ερήμην αυτών που θα έπρεπε να εκπροσωπούμε. Παράλληλα, δεν δρομολογήθηκαν οι απαιτούμενες συλλογικές διαδικασίες προκειμένου τα μέλη του Ποταμιού να εκφράσουν την άποψή τους γι’ αυτό το τόσο καίριο ζήτημα (ηλεκτρονική ψηφοφορία, έκτακτο συνέδριο), με αποτέλεσμα αρχικά τον περιορισμό της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας του κινήματός μας και σταδιακά την αδρανοποίησή του, με συνεχείς μάλιστα αποχωρήσεις από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα».
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι: «ήρθε η ώρα το Ποτάμι να επιστρέψει στις ιδρυτικές του αρχές, να ασκήσει ουσιαστική πολιτική αλλά και να εμπιστευθεί τους ανθρώπους του, χωρίς κηδεμόνες και βαρίδια...».