«Ανιστόρητη σύμπλευση Παυλόπουλου με Τσίπρα…»

on .

SAMARAS

• «Αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό» χαρακτήρισε την προχθεσινή συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μίλησε για «ανιστόρητη σύμπλευσή του με τον κ. Τσίπρα» για το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»!
«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«…Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κων­σταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική». Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια», υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα. Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια! Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς. Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον. Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».
Α. Τσίπρας: Ατόπημα…
Για… ατόπημα μίλησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο ανέφερε ότι «ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην Πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη…».