Επανεκκίνηση της χώρας με άμεσες εκλογές

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Την ανάγκη επανεκκίνησης της χώρας, με τον πρωθυπουργό να προκηρύσσει στις 20 Αυγούστου εκλογές, αντί για φιέστες για την έξοδο από το μνημόνιο, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας στο Μάτι και αποτυχία καθαρής εξόδου από το μνημόνιο.
Σε συνέντευξή του στην Athens Voice, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον. «Και σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση. Restart, για να χρησιμοποιήσω και τη γλώσσα της νέας γενιάς. Ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κάνοντας λόγο για κυνισμό και άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας.
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «και για αυτό υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ, και αυτό το οποίο, σας λέω, ενοχλεί ακόμα περισσότερο, είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κύριος Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».