Θα προστατέψουμε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

on .

MHTSOTAKHS KAXRIMANHS SAMARINA 30 8 18

• Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα τεθεί τέλος στις ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος, έστειλε χθες το απόγευμα από τη Σαμαρίνα Γρεβενών ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε συνάντηση με μετακινούμενους κτηνοτρόφους της περιοχής. 

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα που υπάρχει με τις ελληνοποιήσεις του γάλακτος, καθώς όπως του είπαν αυτό έχει οξυνθεί δραματικά από το 2016 μέχρι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταποντισμό των τιμών στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας.
Του επισήμαναν, μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η κτηνοτροφία στην ορεινή Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου να αφανιστεί.
Ο κ. Μητσοτάκης, ήταν απολύτως ενήμερος για τα προβλήματα αυτά, καθώς είναι η 4η φορά που πραγματοποιεί συνάντηση με κτηνοτρόφους – παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, στην οποία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννης Δεκόλης.
Σημείωσε ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων, όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων. Και με αυτό το δεδομένο δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.