Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ικανοποίησαν τη διαχρονική επιθυμία των Σκοπιανών

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Η χθεσινή αποκάλυψη των wikileaks για την επιδίωξη των Σκοπιανών από το 2008 να «βαφτιστούν» Βόρεια Μακεδονία, προκαλεί νέα πολιτική αντιπαράθεση και εκθέτει στη σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έσπευσε μετά από μια δεκαετία να ικανοποιήσει την επιθυμία τους.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, αναφέρει σχετικά: «Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους «Μακεδόνες» που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες. Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, που έφερε στην δημοσιότητα το protothema.gr φανερώνεται ότι η τότε ηγεσία των Σκοπιανών (πρωθυπουργός ο Νίκολα Γκρουέφσκι και πρόεδρος ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι) είχαν στοχεύσει το «Βόρεια Μακεδονία».