Σε προεκλογικό «συναγερμό» για την Περιφέρεια Ηπείρου!

on .

PERIFEREIA

• Σε προεκλογικό… συναγερμό έχουν τεθεί οι τοπικοί μηχανισμοί των κομμάτων και στην Ήπειρο με την έλευση του Σεπτεμβρίου, ειδικά μάλιστα καθώς το Υ­πουργείο Εσωτερικών «κόντυνε» τον χρόνο για το στήσιμο της κάλπης σε Περιφέρειες και Δήμους.
Στην περιοχή μας, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία που αντιμετωπίζει τελευταία έναν δυνατό «πονοκέφαλο», σε θέση μάχης τίθεται και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναζητάει επικεφαλής για τον συνδυασμό που θα κατεβάσει στην Περιφέρεια. Ήδη ακούγονται ονόματα που ενδιαφέρονται να ηγηθούν της προσπάθειας, ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ επικρατεί, προς το παρόν απόλυτη σιωπή!

Σε ετοιμότητα…
Σε εκλογική ετοιμότητα τέθηκε ο μηχανισμός του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Γραφείο Ηπείρου του κόμματος συνεδρίασε προχθές στα Γιάννενα σε διευρυμένη σύνθεση, με την παρουσία μελών των Ν.Ε. Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πολιτικό πλαίσιο και η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ζητείται επικεφαλής!
Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στα Γραφεία του Κινήματος Αλλαγής Ιωαννίνων (Ν. Ζέρβα 2, Γ’ Όροφος, Γραφείο 25) μέσω ανοιχτής πρόσκλησης στα μέλη και φίλους του φορέα της κεντροαριστεράς, θα λάβει χώρα σύσκεψη - συζήτηση για το μέλλον της Περιφέρειας, η οποία θα καταλήξει σε αυτοπροτάσεις ή πιθανά και ετεροπροτάσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάδειξη επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα ηγηθεί της προσπάθειας της κεντροαριστεράς.
Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου ισχυρού, πολυσυλλεκτικού και προοδευτικού στην Περιφέρεια Ηπείρου που θα ικανοποιεί απαρέγκλιτα το τρίπτυχο Ενότητα – Διεύρυνση – Ανανέωση!

Τα πρώτα ονόματα
Πάντως, υπάρχουν στελέχη στο ΚΙΝΑΛ που φέρονται διατεθειμένα να δώσουν τη μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου. Ανάμεσά τους, ακούγονται τα ονόματα του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου αλλά και του πρώην βουλευτή του κόμματος Σάκη Οικονόμου που, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται σοβαρά, μετά από μία αρκετά μεγάλη περίοδο «αγρανάπαυσης», να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση.

Σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ
Σε τοπικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» μετά την ανακοίνωση των ονομάτων δέκα στελεχών της στην Γραμματεία Οργανωτικού του Σπύρου Ριζόπουλου.
Το θέμα απασχόλησε επισταμένως τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και, όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλος αυτός ο «ντόρος», αν απλά οι δέκα που προσχώρησαν στην παράταξη Ριζόπουλου φρόντιζαν να παραιτηθούν τουλάχιστον από τα όποια αξιώματα κατέχουν στον τοπικό μηχανισμό της παράταξης, η οποία έχει δηλώσει εξαρχής ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Καχριμάνη.
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα ακολούθησε απόφαση του Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία επανέρχεται στο θέμα αναφέροντας ότι παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος τα 10 μέλη της παράταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν τα συγκεκριμένα μέλη στη Ν.Δ., μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα ανέφερε πως «είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης».
• Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ κι εδώ υπάρχουν προβλήματα, αφού, μετά την αποχώρηση της Όλγας Γεροβασίλη από το τιμόνι της περιφερειακής παράταξής του, δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο στέλεχος που να μπορεί να ηγηθεί στη δύσκολη μάχη του 2019, ενώ ο νυν επικεφαλής Κώστας Μπασιούκας δε θεωρείται ότι διαθέτει το «εκτόπισμα» για κάτι τέτοιο. Φυσικά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του εκλογικού αγώνα ο νυν βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης, το όνομα του οποίου ακούγεται αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα.