Ο Στ. Καλογιάννης, εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Χωροταξίας

on .

KALOGIANNHS STAYROS 25 10 10

Τις σοβαρές εκκρεμότητες του χωροταξικού σχεδιασμού στη χώρα μας και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους θα παρουσιάσει ο Σταύρος Καλογιάννης στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σχετική εισήγησή του έγινε δεκτή από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανά τριετία, είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Βόλο, στις 27 – 30 Σεπτεμβρίου.
Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Σταύρος Καλογιάννης στα χωροταξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων που έχουν συσσωρευτεί από την έλλειψη σύγχρονου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ιδίως δε: στα εκκρεμή Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην καποδιστριακών Δήμων Ανατολής, Παμβώτιδας, Περάματος, Πασσαρώνος, Ιωαννίνων, στις ανολοκλήρωτες πολεοδομικές μελέτες (Περάματος, Μαρμάρων, Σταυρακίου, κα), στην ανοχύρωτη λίμνη Παμβώτιδα και στην ανάγκη τροποποίησης της παρωχημένης Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου Ιωαννίνων, υπό το φως των νέων δεδομένων της περιόδου της κρίσης (2010 – 2018).