Ο Σπ. Ριζόπουλος υποψήφιος για την Περιφέρεια και με τη… βούλα

on .

RIZOPOYLOS PAROYSIASH

• Υποψήφιος και με τη… βούλα είναι πλέον ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος ξεκινάει έναν προεκλογικό μαραθώνιο, με στόχο την Περιφέρεια Ηπείρου και φιλοδοξία να διαδεχθεί σ’ αυτήν τον Αλέκο Καχριμάνη τον Μάιο του 2019!
Χθες το πρωί, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε (φωτό), ανακοίνωσε την ίδρυση αυτοδιοικητικής παράταξης με την ονομασία «Ορίζοντες Ηπείρου», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον υπεριδεολογικό της χαρακτήρα, ενώ περιέγραψε το όραμά του για τον τόπο μας. Δεν παρέλειψε δε να κατηγορήσει τον Περιφερειάρχη για αλαζονεία και καθεστωτική συμπεριφορά.

Ιστότοπος και σποτ
Στα γραφεία της παράταξης, στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, παρουσιάστηκαν χθες από τον Σπύρο Ριζόπουλο το σήμα της αυτοδιοικητικής παράταξης που συγκρότησε για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο διαδικτυακός της ιστότοπος (www. orizontesepirou.gr) καθώς και το πρώτο σποτ με το οποίο συστήνεται επισήμως στους πολίτες της Ηπείρου.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Ριζόπουλος παρουσίασε συνοπτικά την έννοια της Περιφερειακότητας που μαζί με την υπεριδεολογικότητα αποτελούν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας. Έκανε λόγο «για μια Ήπειρο που θα αποτελεί ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο. Μια Ήπειρο που θα επενδύσει στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Μια Ήπειρο που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους της, που θα συνομιλεί επί ίσοις όροις με τα κέντρα εξουσίας και που θα κρατάει τους Ηπειρώτες στο σπίτι τους, δίνοντάς τους δυνατότητες να εργασθούν, να δημιουργήσουν, να προκόψουν».

«Έχασε το φως της…»
Αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά του από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε χαρακτη­ρι­στι­κά πως «στην Ήπειρο των κομματικών στρατών, των συμφερόντων και των προσωπικών συναλλαγών το να μιλά κανείς για ιδέες ήταν κάτι όχι μόνο ξένο αλλά και μάταιο. Αυτή εντοπίζουμε ότι είναι και η αφετηρία του προβλήματος, η διάχυτη ματαιότητα και η στείρα πεποίθηση ότι όλα είναι ακίνητα και ανίκητα. Και ενώ στην Ήπειρο υπήρξε ένα πολιτισμικό crash τα τελευταία 20 χρόνια που τα ταυτίζω με τα 20 χρόνια του απερχόμενου Περιφερειάρχη, γνωρίσαμε την μεγαλύτερη εποχή πολιτικής παρακμής, μετριότητας και μελαγχολίας. Η Ήπειρος έχασε το φως της βυθιζόμενη σε ένα σκοτάδι απομόνωσης».

Υπεριδεολογική προσπάθεια
Αναφερόμενος στην προσωπική ιδεολογική του ταυτότητα ο υποψήφιος περιφερειάρχης επανέλαβε ότι είναι κεντροδεξιός, σπεύδοντας πάντως να σημειώσει ότι η προσπάθεια που ξεκινάει έχει υπεριδεολογικό χαρακτήρα.
Όπως είπε, μέσα στους 16 αυτούς μήνες απ’ όταν ξεκίνησε, «η δυναμική μας φούντωνε και συνεχίζει να φουντώνει μέρα με τη μέρα, καθώς χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι πολίτες ενώνουν τη φωνή τους ζητώντας επιτέλους να αλλάξει κάτι στον τόπο μας».
Και συνέχισε με ευθείες αιχμές για τον Αλέκο Καχριμάνη, τονίζοντας τα εξής: «Την ίδια στιγμή που ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και η αυλή του τριγυρίζανε απεγνωσμένοι στα πανηγύρια του καλοκαιριού, διαδίδοντας παντού ότι δεν υπάρχουμε, ότι εξαφανιστήκαμε ή ότι θα εξαφανιστούμε γιατί κάποιο αόρατο χέρι θα παρέμβει, θα μας εξαγοράσει ή θα μας εκβιάσει ή –αυτό που εκείνοι καταλαβαίνουν- θα μας επιβάλει γραμμή, δουλεύαμε ήσυχα, αποφασιστικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά».
Κλείνοντας, ο κ. Ριζόπουλος απηύθυνε κάλεσμα προς όσους ασπάζονται την ιδέα της περιφερειακότητας και της υπεριδεολογικότητας «να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να δώσουμε μαζί τη μάχη για τον τόπο μας».