Παρουσιάστηκαν χθες οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

on .

EYROBOYLEYTES 14 4 2019

• Τους 42 υποψήφιους στις ευρωεκλογές παρουσίασε χθες το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία, σε εκδήλωση στην Αθήνα, η οποία έκλεισε με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
«Στις 26 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «Η μεγάλη μάχη θα είναι για τη φανέλα. Η μεγάλη μάχη θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία. Μετά από 4 δύσκολα χρόνια χαμένων ευκαιριών, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία καινούργια αρχή». Και πρόσθεσε: «Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι στο 2ο ημίχρονο έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».
Η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών έγινε από την εκπρόσωπο του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη. Είκοσι από τους 42 υποψηφίους διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ μεταξύ των υποψηφίων είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας Άγης Βερούτης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης και ο Γιώργος Αμυράς.
Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. περιλαμβάνονται και οι: Λευτέρης Βαρουξής, Καλυψώ Γούλα, Κώστας Δέρβος, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Χιουμεϊρά Αχμέτ Ογλού, Τέτα Διαμαντοπούλου, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος - Σταύρος Κρεμλής, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιάννης Παϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, και Βίκυ Φλέσσα.