Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα ανεχθούμε αυθαιρεσίες από την Τουρκία…

on .

PAYLOPOYLOS PROKOPHS

• Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τις Βρύσες Χανίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας την να σεβαστεί στο ακέραιο το Δίκαιο της Θάλασσας όπως αυτό κωδικοποιήθηκε μέσω της Συνθήκης του Montego Bab του 1982.
Όπως σημείωσε «η φίλη και γείτονα χώρα πρέπει να καταλάβει ότι εμείς είμαστε εκείνοι που κατανοούν περισσότερο τα προβλήματα του τουρκικού λαού, μερικές φορές περισσότερο κι από την ηγεσία της».
Ο κ. Παυλόπουλος στο περιθώριο της αναγόρευσής του ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου Αποκορώνου, διεμήνυσε πως «αν θέλει η Τουρκία να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο, πάντα με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, αυτός είναι ανοικτός. Αλλά δεν πρόκειται να ανεχθούμε εκπτώσεις στην εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Όταν εμείς οι Έλληνες διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, το κάνουμε γιατί έτσι εμπεδώνεται η Ειρήνη».
Και κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι δεν δεχόμαστε αυθαιρεσίες από μεριάς της Τουρκίας, σε θέματα που θίγουν την κυριαρχία μας και παραβιάζουν τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις.