Κοσμοπλημμύρα χθες βράδυ στο Grand Serai στην κεντρική εκδήλωση του Νίκου Γκόντα

on .

GKONTAS KOSMOS 24 5 19

• Πλήθος Γιαννιωτών, απλοί δημότες, μέλη και φίλοι της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» γέμισαν ασφυκτικά χθες βράδυ τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai (φωτό) και χειροκρότησαν θερμά την πολύ ενδιαφέρουσα προγραμματική ομιλία του υποψ. Δημάρχου Νίκου Γκόντα, με την οποία έκλεισε τοπικά και η προεκλογική περίοδος.
Ο γνωστός και ως «δήμαρχος των έργων» με ουσιαστικό, σαφή και τεκμηριωμένο λόγο ανέπτυξε τα κύρια σημεία του προγράμματός του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα νίκης!
Μέσα σ’ ένα κλίμα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο ευχαρίστησε από καρδιάς για την συγκλονιστική παρουσία των Γιαννιωτών και κλείνοντας ζήτησε το πιο θερμό χειροκρότημα για τους πρωταγωνιστές αυτού του αγώνα, για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, την καλύτερη ομάδα της πόλης, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στην ομιλία του κάλεσε τους δημότες να τον εμπιστευτούν λέγοντας ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία «είναι η παράταξη που διαχρονικά είναι η πρώτη δύναμη. Η μόνη παράταξη που έκανε περισσότερα από όσα υποσχέθηκε. Η παράταξη που έκανε τα Γιάννενα πρωταθλητή σε έργα, καθημερινότητα, πολιτισμό και τουρισμό». Και πρόσθεσε: «τα επόμενα χρόνια ακούσαμε πολλά ωραία λόγια, πολλές υποσχέσεις. Ακούσαμε μεγάλα λόγια, αλλά δεν είδαμε έργα».

Τρεις άξονες…
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του, το οποίο στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς άξονες:
- Πλήρης επαναφορά - αποκατάσταση (όχι επισκευή) όλων των δομών που ορίζουν την έννοια της καθημερινότητας των δημοτών.
Καθαριότητα - δρόμοι - πεζοδρόμια - φωτισμός - κοινόχρηστοι χώροι - παιδικές χαρές - σχολικές αυλές - χώροι πράσινου - πεζόδρομοι - αδέσποτα ζώα.
- Συνέχιση του έργου για την πόλη που διακόπηκε το 2010:
• Ολοκλήρωση της Γεννηματά μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας στο Κουτσελιό και υπογειοποίηση, συνδέοντάς την με την οδό Παπανδρέου.
• Σύνδεση της Κενάν – Μεσαρέ με την περιφερειακή οδό, ολοκληρώνοντας με το έργο αυτό τον εξωτερικό δακτύλιο της πόλης.
• Ενοποίηση του κέντρου της πόλης από το Δικαστικό Μέγαρο μέχρι το λιμανάκι μέσω της οδού Μετσόβου με κλιμακοστάσια, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ από τα Λιθαρίτσια στην οδό Μετσόβου.
• Κατασκευή παραλίμνιου δρόμου, ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου.
• Επέκταση και πραγματική λειτουργία σε όλο το εύρος του Δήμου δωρεάν και ελεύθερου internet - wifi που σήμερα δεν υφίσταται καν.
• Μέριμνα και φροντίδα των ασθενέστερων συνδημοτών μας (επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ και διεύρυνση των υπηρεσιών τους - επαναλειτουργία δωρεάν αθλητικών εγκαταστάσεων - επαναφορά συσσιτίων απόρων - ελαφρύνσεις δημοτικών τιμολογίων στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες - πόλη φιλική στα ΑΜΕΑ).

Συνέχιση των μεγάλων οραματικών σχεδίων:
• Με κέντρο τη λίμνη Παμβώτιδα ενοποίηση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων με την πόλη, ώστε πλέον να αποτελούν τις γειτονιές της και όχι τους φτωχούς συγγενείς (Εντάξεις στο σχέδιο πόλης - δρόμοι - πεζοδρόμια - φωτισμός).
• Επέκταση της εγκατάστασης των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και μικρών κάδων και κίνητρα για την καλύτερη εφαρμογή της ανακύκλωσης.
• Εγκατάσταση και λειτουργία ενός εργοταξίου για κάθε δημοτική ενότητα και ίδρυση συνεργείων άμεσης αποκατάστασης ζημιών σε όλο το εύρος του Δήμου.

Έξω από κόμματα
Όσον αφορά τα όσα ακούστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τα κομματικά χρίσματα ο Ν. Γκόντας επανέλαβε ότι «αυτή η παράταξη ήταν πάντα ελεύθερη από γραμμάτια, εξαρτήσεις, κηδεμονίες και συναλλαγματικές. Αυτό το έχουμε αποδείξει με τις συγκρούσεις μας με την εκάστοτε εξουσία…
»…Κάποιοι – ναι - δεν ήθελαν και δεν θέλουν αυτή την παράταξη να έχει την ευθύνη του Δήμου, γιατί δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, παρά μόνον τα συμφέροντα της πόλης. Αυτή την παράταξη κανείς δεν μπορεί να την θεωρεί δεδομένη, παρά μόνον οι απλοί Γιαννιώτες πολίτες.
»Γι' αυτό μας πολέμησαν. Κάποτε κρυφά, τώρα πολύ πιο φανερά. Την απάντηση την πήραν όμως και την απάντηση την δώσατε πρώτα εσείς και μετά αυτή η υπέροχη ομάδα. Οι υποψήφιοι της παράταξής μας…».
Με έμφαση τόνισε ότι «οι Γιαννιώτες δεν είναι πρόβατα. Οι Γιαννιώτες είναι πολίτες και όχι πελάτες…».