Β’ γύρος στα Γιάννενα με Θ. Μπέγκα – Μ. Ελισάφ

on .

MPEGKAS ELISAF

• Από νωρίς σχετικά οριστικοποιήθηκε το «δίδυμο» των υποψηφίων δημάρχων στον Δήμο Ιωαννιτών, που θα… λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Κυριακή. Θ. Μπέγκας και Μωυσής Ελισάφ πέρασαν στον β΄ γύρο και οι λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τα επιτελεία των δυο συνδυασμών.
Με καταμετρημένο το 73,29%, ο Θ. Μπέγκας συγκέντρωνε 29,37%, ο Μ. Ελισάφ 24,31%, η Τ. Καλογιάννη 20,02%, ο Ν. Γκόντας 11,68%, ο Λ. Νάτσης 5,15%, ο Άρης Μπαρτζώκας 3,82%, η Όλυ Τσουμάνη 3,38%, ο Χρ. Πατσούρας 1,41% και ο Β. Καφαράκης 0,87%.

Οι δύο πρωταγωνιστές…
Η αναμέτρηση μεταξύ των δυο πρώην «συντρόφων» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ήδη οι πρώτες δηλώσεις τους, μας προετοιμάζουν για μια θερμή εβδομάδα…
Αρχικά ο Μ. Ελισάφ, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν έριξε την μπηχτή του για τον σημερινό Δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σήμερα οι συνδημότες μας με ένα συντριπτικό ποσοστό, ένα ποσοστό που ξεπερνά το 70% απέρριψε τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία πενταετία. Απέρριψε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα για την μεγάλη αλλαγή που επιθυμεί, μια αλλαγή προόδου».
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Θ. Μπέγκας σήκωσε το γάντι. Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξη στην «Ενότητα Πολιτών» και συνεχάρη όλους τους επικεφαλής και τους υποψηφίους των παρατάξεων αναφέρθηκε στον δεύτερο διεκδικητή του Δήμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο δεύτερος των σημερινών εκλογών, ο κ. Μωυσής Ελισάφ, με δηλώσεις του πριν καν εκδοθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, φανέρωσε τον πραγματικό του εαυτό. Σε μια κρίση μεγαλείου, έσπευσε να αυτοαναγορευτεί εκπρόσωπος του 70% των ελεύθερων και σκεπτόμενων δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών. Ευτυχώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται έγκαιρα. Ευτυχώς πολλές και ισχυρές παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας αντιλαμβάνονται επίσης έγκαιρα, ποια είναι η πραγματική νοοτροπία του κ. Ελισάφ».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Αν φέρεται έτσι σήμερα που είναι ο ηττημένος, είναι εύκολο να φανταστούμε πως θα εκφραζόταν αν ήταν στη θέση μου. Δηλαδή αν ήταν ο νικητής των σημερινών εκλογών».
Και καταλήγοντας ο Θ. Μπέγκας σημείωσε: «Ευελπιστούμε πως οι μόνοι αρμόδιοι, δηλαδή οι δημότες, στις 2 Ιούνη θα μας εμπιστευτούν ξανά την πρώτη θέση. Θα μας εμπιστευθούν την ευθύνη να συνθέσουμε κι όχι να διαιρέσουμε τις δυνάμεις του Δήμου μας. Αδιαφορούμε παγερά για τη νοοτροπία του κ. Ελισάφ και προχωρούμε προς τη νίκη των θετικών δυνάμεων του Δήμου μας».