Έτσι θα ψηφίσουμε την ερχόμενη Κυριακή

on .

KALPH XERI

• Δύο ημέρες απομένουν ώσπου να ανοίξουν ξανά οι κάλπες οι οποίες θα αναδείξουν τους οριστικούς νικητές σε εκείνους τους Δήμους που δεν έβγαλαν δήμαρχο την πρώτη Κυριακή. Η διαδικασία αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο απλή από την προηγούμενη, αφού έχουν μειωθεί αισθητά οι υποψήφιοι, άρα οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες στο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στην Ήπειρο, όπου η Περιφέρεια «έκλεισε» οριστικά από την πρώτη Κυριακή με τη νίκη του Αλέκου Καχριμάνη, μάχες θα δοθούν σε συνολικά 13 Δήμους, εκ των οποίων οι έξι στον Νομό Ιωαννίνων.

Πώς ψηφίζουμε...
Η ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, την προηγούμενη Κυριακή, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί και πάλι ένας Γραμματέας σε κάθε εκλογικό τμήμα. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ..
Σημειώνεται ότι κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν βάζει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη Κυριακή.

Πέντε «μονομαχίες»!
Στον Νομό Ιωαννίνων, πέντε συνολικά «μονομαχίες» θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή με ισάριθμα ζευγάρια υποψηφίων να δίνουν την τελική μάχη προκειμένου να κριθεί ο νικητής ο οποίος θα αναλάβει το «τιμόνι» του κάθε Δήμου.
Πιο αναλυτικά:
- Στον Δήμο Ιωαννιτών «μονομάχοι» είναι ο νυν Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Μωυσής Ελισάφ.
- Στον Δήμο Δωδώνης ο σημερινός Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Κώστας Κατσανάκης.
- Στον Δήμο Ζίτσας, η κόντρα είναι ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και τον Βασίλη Γαρδίκο.
- Στον Δήμο Ζαγορίου ο Γιώργος Σουκουβέλος δίνει τη μάχη με τον σημερινό Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου.
- Στον Δήμο Κόνιτσας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Νικόλαο Εξάρχου.
- Στον Δήμο Μετσόβου, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας δίνει τη μάχη με τον Σπύρο Βασιλείου.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο
Όσον αφορά στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, την ερχόμενη Κυριακή θα κριθούν οι Δήμοι Αρταίων (Χρήστος Τσιρογιάννης έναντι Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια), Πρέβεζας (Νίκος Γεωργάκος έναντι Χρήστου Μπαΐλη), Κεντρικών Τζουμέρκων (Μαρίνος Γαρνέλης έναντι Χρήστου Χασιάκου), Νικολάου Σκουφά (Ροζίνα Βαβέτση έναντι Κων/νου Παπασιώζου), Πάργας (Νίκος Ζαχαριάς έναντι Αντώνη Νάστα), Ζηρού (Νικόλαος Καλαντζής έναντι Δημητρίου Γιολδάση), και Σουλίου (Νίκος Κάτσιος έναντι Ιωάννη Καραγιάννη).