Μ. ΕΛΙΣΑΦ: Πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη η πρόσληψη Γεν. Δ/ντή στη ΔΕΥΑΙ

on .

ELISAF

• Πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη χαρακτηρίζει την απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ, να προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Δ.Σ. στη συνεδρίαση της Τετάρτης με σκοπό να περαιωθεί η διαδικασία μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
«Ξεχνάει μάλλον ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και απερχόμενος δήμαρχος ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου οπότε και ισχύει η απαγόρευση των διορισμών- προσλήψεων και μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και των πάσης φύσεως επιχειρήσεών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ και υπογραμμίζει: «Η ύπαρξη απόφασης που διαθέτει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης Γενικού Διευθυντή και ολοκλήρωσής της μέχρι 9 Ιουλίου αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου γύρου και όχι στις βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν στη συνέχεια…
»Σημειώνεται ότι μέλη του σημερινού Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ που θα λάβουν την απόφαση στη συνεδρίαση της Τετάρτης δεν έχουν εκλεγεί και δεν μετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς προς τι τόση βιασύνη. Εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ξεκινούν οι διερευνητικές...
Στο μεταξύ, την δεύτερη συνεδρίασή της μετά τις εκλογές, πραγματοποίησε η δημοτική ομάδα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Ο νέος δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την οργανωτική δομή του Δήμου και των Νομικών Προσώπων καθώς και για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν το πρώτο διάστημα του Σεπτεμβρίου.
Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό και συμφωνήθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προκύψει μία δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Ιωαννιτών.