Η Β. Τσέτση σταθερή «δύναμη» στους Ευρωπαίους Πρασίνους!

on .

TSETSH BOYLA

Ελάχιστοι είναι οι Ηπειρώτες που θητεύουν σήμερα ως βασικά στελέχη στα Ευρωπαϊκά κόμματα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να επηρεάζουν τη διαμόρφωση της πολιτικής τους. Ανάμεσά τους, την πιο σημαντική θέση, χωρίς αμφιβολία, κατέχει η Βούλα Τσέτση, η οποία πρόσφατα επανεξελέγη ως Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων στο Ευρωπ. Κοινοβούλιο!
Η δράση και οι παρεμβάσεις της κ. Τσέτση υπέρ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε περιβαλλοντικά θέματα, είναι και πολύπλευρη και ευρέως αναγνωρισμένη. Με την επανεκλογή της είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει το γόνιμο έργο της.

Αυξημένη δύναμη
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων απαρτίζεται από 75 ευρωβουλευτές με προέλευση από τα περισσότερα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη νέα σύνθεση του οργάνου. Η θητεία της υπενθυμίζεται πως είναι πενταετής.
Η επανεκλογή της Βούλας Τσέτση, κόρης του στενού συνεργάτη του «Π.Λ.» Χρήστου Τσέτση, υπήρξε ομόφωνη, πλην μίας αποχής, καταδεικνύοντας με σαφή τρόπο τη γενικότερη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η Γιαννιώτισσα πολιτικός από την πλέον μαχητική ομάδα της Ευρώπης.
Είναι σαφές ότι, λόγω της αυξημένης δύναμης μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές και την ορατή προοπτική ανόδου, η ομάδα των Πρασίνων θα έχει βαρύνοντα λόγο στις κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης εξελίξεις έως το 2024.