Μπορούμε να πετύχουμε ένα «Ηπειρώτικο θαύμα»!

on .

AMYRAS GIORGOS 1

• Η βουλευτική του υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. στο Ν. Ιωαννίνων προκάλεσε και αίσθηση και πολλή συζήτηση γιατί υπερέβη τα κομματικά «ειωθότα» και τάραξε τα νερά στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Αμυράς, πού είναι ένας ευρύτερα αναγνωρίσιμος πολιτικός, λόγω της προηγηθείσας πληθωρικής παρουσίας και δράσης του στη δημόσια σφαίρα, ήρθε για να μείνει και, μιλώντας στον «Π.Λ.», δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στο να πετύχουμε το δικό μας «Ηπειρώτικο θαύμα» και να γίνουν τα Γιάννενα, βασισμένα στις ποικίλες δυνατότητές τους, πρότυπο ανάπτυξης!
Η συνέντευξη

• Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. καθυστέρησε και αυτό δημιουργεί μια σειρά δυσχερειών σε ό,τι αφορά στο ξεδίπλωμα της προεκλογικής εκστρατείας ατομικά και συλλογικά. Ποια είναι η άποψή σας και επί τη ευκαιρία μιλήστε μας και για το πώς προέκυψε η δική σας υποψηφιότητα.

-Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος δεν είναι πολύς αλλά στην πολιτική ποτέ δεν επικρατούν «ιδανικές συνθήκες». Το σημαντικό είναι ότι όλη η ομάδα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Ιωαννίνων αγωνιζόμαστε με πίστη για την αναγκαία πολιτική αλλαγή και ο δυναμισμός που διακρίνει τα μέλη της καλύπτει καθυστερήσεις. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα μου, προέκυψε μετά από συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μου ανακοίνωσε την επιλογή του να κατέλθω ως υποψήφιος στο Νομό Ιωαννίνων. Η απάντησή μου ήταν αμέσως θετική και τώρα τα δίνω όλα ώστε στις 7 Ιουλίου η χώρα να γυρίσει σελίδα οριστικά.

• Όλο το προηγούμενο διάστημα είχατε προβεί, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σε παρεμβάσεις και διεκδικήσεις που είχαν αναφορά σε ζητήματα και προβλήματα της Ηπείρου και του Νομού μας ιδιαίτερα, κάτι που οι συμπολίτες μας σας αναγνώρισαν ενισχύοντάς σας με χιλιάδες ψήφων στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Το γεγονός αυτό το θεωρείτε «προίκα» στην καινούργια προσπάθειά σας να εκλεγείτε βουλευτής;

-Πρώτα απ΄ όλα θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες γιατί πάντα στηρίζουν την προσπάθειά μου και αναγνωρίζουν την επιμονή μου να αναζητώ λύσεις στα προβλήματα του Νομού και συνολικά της Ηπείρου. Η δύναμη που λαμβάνω από τους πολίτες στις καθημερινές μου περιοδείες είναι το μεγαλύτερο στήριγμα που μπορεί να έχει ένας νέος πολιτικός. Στην πολιτική δεν υπάρχει «προίκα», όλοι κρινόμαστε από τη δουλειά μας και το πρόγραμμά μας για το μέλλον του τόπου μας.

• Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας μέχρι τις εκλογές για να επικοινωνήσετε τις θέσεις σας και για να σας γνωρίσουν οι συμπολίτες δεν είναι επαρκής και αυτό από μόνο του είναι προβληματικό. Πώς σκέπτεστε να κινηθείτε;

-Τρέχοντας ή ακόμη και ποδηλατώντας! Πόρτα - πόρτα, με τελικό στόχο να φτάσει σε όλες τις γωνιές του Νομού μας το πρόγραμμα και οι λύσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία για να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Ο χρόνος ποτέ δεν επαρκεί, αλλά οι αποστάσεις μικραίνουν όταν μιλάς με ειλικρίνεια και έχεις καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις.

• Με το ισχυρό δεδομένο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και με έναν αυτοδιοικητικό χάρτη σχεδόν απόλυτα γαλάζιο αλλά και τις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν να δείχνουν ακόμα και διεύρυνση της διαφοράς ενστερνίζεσθε την εκτίμηση για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Ν.Δ.;

-Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν θετικά για τη Ν.Δ., αλλά δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, οι κάλπες της 7ης Ιουλίου ξεκινούν από το μηδέν, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να γεμίσουν με γαλάζια ψηφοδέλτια! Είναι ξεκάθαρο πια ότι μόνο με αυτοδυναμία της ΝΔ και ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτειες. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα πειράματα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη οπισθοδρόμηση. Το δίλημμα είναι σαφές στους πολίτες και εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση τους.

• Στις εκλογές του ΄15 ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας είχε κατακτήσει τις τέσσερις από τις πέντε έδρες. Εσείς, κ. Αμυρά, πιστεύετε ότι είναι εφικτό αυτός ο συσχετισμός να αντιστραφεί υπέρ της Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές;

-Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής. Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ολοένα περισσότεροι εμπιστεύονται τις προγραμματικές μας θέσεις. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το Νομό μας, όλοι μας αγωνιζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να πετύχουμε την ενισχυμένη εκπροσώπηση της παράταξης στη Βουλή.

• Τελειώνοντας, θα ήθελα εν είδει τίτλων να μας περιγράψετε το προσωπικό σας πρόταγμα που παρουσιάζετε στους συμπολίτες μας και τους ζητείτε την ψήφο τους.

-Μαζί δυνατά για τα Γιάννενα! Ο τόπος μας έχει απίστευτες αναπτυξιακές δυνατότητες, είναι μοναδικός σε ιστορία, παράδοση και περιβαλλοντικό πλούτο. Μπορούμε να πετύχουμε το δικό μας «Ηπειρώτικο θαύμα» με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό και φυσικά να επενδύσουμε στη δημιουργικότητα της νέας γενιάς. Δεν θέλω οι Γιαννιώτες να αναζητούν το μέλλον τους μακριά από τον τόπο μας. Δεσμεύομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου ώστε τα Γιάννενα να γίνουν πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα!